09-04-2019
La FSE i la UOC desenvolupen el DAREmpordà: un protocol de diagnòstic i informació sobre el Dolor Abdominal Recurrent a la infància

La Fundació Salut Empordà (FSE) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han presentat aquest mes de març el projecte pediàtric DAREmpordà, una eina d'abast comarcal pionera al territori que consisteix a tractar el Dolor Abdominal Recurrent (DAR) a la infància.


El Dolor Abdominal Recurrent és un trastorn que pateixen entre un 10 i 20% dels menors en edat escolar, es presenta de forma intermitent o contínua al llarg del temps i els pot arribar a condicionar la vida diària. És un trastorn que genera molta angoixa familiar i de l'entorn, i fins i tot és causa d'absentisme escolar.


La principal preocupació de la família i del pediatre és que el dolor sigui degut a una causa o malaltia física, però en el 95% dels casos no és així, i l'origen del dolor rau en una barreja de factors biològics, psicològics i socials.

L'objectiu en aquests casos és arribar al diagnòstic amb el mínim de proves complementàries, ja que aquestes sovint no porten enlloc i són molestes per al nen. Una bona entrevista clínica i una exploració física senzilla poden ser suficients per descartar causes físiques. I a partir d'aquí cal tenir clar que el dolor és real i que no hi ha cap tractament ni dieta que resulti eficaç. L'únic tractament que s'ha demostrat que funciona és la teràpia psicoconductual.


DAREmpordà és una pàgina web que conté una eina de diagnòstic per als pediatres i una eina psicoeducativa per als pacients que pateixen DAR i les seves famílies. Podeu accedir-hi aquí: https://daremporda.salutemporda.cat

19-03-2019
Petits canvis per a menjar millor
L'equip mèdic de KIDSALUT Pediatres us ofereix aquesta interessant guia alimentària. És una nova eina per a identificar aspectes claus que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la vostra alimentació.12-03-2019
Guia de primers auxilis per a pares i mares
L'equip mèdic de KIDSALUT Pediatres us ofereix aquesta interessant i útil guia de primers auxilis per a pares i mares.


04-12-2017
Al.lèrgies alimentàries
L'equip mèdic de KIDSALUT Pediatres us convida a llegir aquest interessant article.

La informació que trobeu en aquest blog us pot servir de guia o consell, però en cap cas substitueix la visita al pediatre.
26-07-2017
El nen viatger
Cada vegada és més freqüent a la consulta que ens demanin consell sobre viatjar amb nens. 
Viatjar en família pot ser una experiència molt enriquidora, però qualsevol problema de salut que sorgeixi, sobretot en destins exòtics, pot generar molta inseguretat i angoixa. 
A KIDSALUT Pediatres hem considerat oportú escriure una sèrie de consells a tenir en compte abans de sortir de viatge, sobretot quan el destí és un país tropical o exòtic.

Recordeu que la informacio que trobeu en aquest blog us pot servir de guia o consell, però en cap cas substitueix la visita al pediatre.

Arxiu adjunt: NENS VIATGERS.pdf
Fem servir cookies per millorar l'experiència d'usuari. Si contiues navegant, estàs permetent-ne el seu ús. Més informació